Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

15. NAP - visszatérés a kályhához

 

Megfejtettem az életemet: egy kulacs a megoldás mindenre!

Jaj, mennyi unalmas cikket olvastam már arról, milyen fontos a vízivás! Nincs olyan fogyókúrás oldal, ahol ne szentelnének oldalakat neki. De nálam minden ilyen szószátyár cikk pont célba is talál, mert én képes vagyok 3 deci light kólával egész nap elkaristolni. Idővel azért rájöttem, hogy közben persze egyfolytában szomjas vagyok, csak már oda sem figyelek rá, mert teljesen megszoktam ezt a folyton-szomjas állapotot. Csak arra kapom fel a fejem, ha kínzó ihatnék gyötör: akkor iszom. Egyébként pedig fél napokig eszembe sem jut vizespalackot a kezembe venni. A másik szörnyűségről, a vízivás teljes mellőzésével megvalósított cukormentes üdítőkön élésről pedig szégyenemben inkább hallgatok, mert a Hülyék paradicsoma mozi jut róla eszembe, amiben a tökkelütött polgárok víz helyett energiaitallal öntözték a mezőgazdasági növényeiket, aztán csodálkoztak, hogy kipusztult az egész állomány. Mondjuk, én legalább nem cukros üdítőkön és energiaitalokon éltem évekig. De ha ezeket így pőrén végiggondolom: isteni csoda, hogy még egészséges vagyok! Nekem tehát még az ivásban is újra kell definiálnom magamat.

És hogy a lényegre térjek: engem a kulacsom mentett meg a cukormentes üdítők mocsarában való megfenekléstől. A kulacs csodás találmány, mert mindig a közelünkben lehet – ágyban, kertben, munka közben – nem úgy, mint egy vizespohár. Ráadásul nem olyan kényelmetlenül nagy, mint egy ásványvizes palack. A csapból is utántölthető, ha nem irtózunk a vezetékes víztől, így nem kell folyton magunkkal cipelnünk az egész napi vízadagunkat.

Mikor napközben eszembe jut az evés, már nyúlok is a kulacsom után. Mivel én napközben egyáltalán nem eszem – délben is csak egy fehérjeturmix az ebédem –, és este hat után vacsorázom bőségesen, így kulaccsal az oldalamon egész nap nem is vagyok éhes. Hisz tudjuk jól: a fantoméhség elűzhető folyamatos vízivással. Ezért is mondom, hogy mindenki számára a kulacs lenne az ideális itató alkalmatosság! Részemről tisztára szerelmes vagyok a kulacsomba...❤

Még abban az időben történt – úgy tíz évvel ezelőtt –, mikor az emberiség újra felfedezte a vízivást, mint egyetemes orvosságot minden földi bajra, tehát egyre nagyobb napi mennyiségek fogyasztását dobták be a köztudatba (2,5 liter/ 3 liter/ 3,5 liter etc.) –, hogy egy kiváló orvos-tanárom ezen megdöbbenve, határozottan óva intette a hallgatóit a túlzott vízivástól. Azt állította, hogy az embernek naponta 2-2,5 liter vízmennyiség elfogyasztása lenne egészséges (a sportolás alatt és után elfogyasztott adagok ebbe nem számítanak bele), mert aki ennél rendszeresen többet fogyaszt, annál előbb-utóbb veseproblémák jelentkeznek. Mivel egy darabig én is tanultam orvostudományt, korlátozott ismereteim alapján egyet kellett értenem vele.

Az újonnan beszerzett 8 decis kulacsomat tehát háromszor kell megtöltenem és kiinnom naponta. Ez talán nem fog nehezemre esni... wink

238212.jpeg